Flamberede figner med granatæbler og vaniljeflødeskum
15 min
•
Flamberede figner er en nem og hurtig dessert med friske figner flamberet i whisky - eller rom. Uden for sæson kan andre frugter flamberes, fx ferskner, blommer eller bananer. De flamberede figner serveres med appelsinsirup, granatæblekerner og vaniljeflødeskum. Nem og lækkert!
Ingredienser
Vaniljeflødeskum
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
¼ liter
Piskefløde
|
|
2 spsk
Flormelis
|
Flamberede figner
25 g
Smør
|
|
---|---|
9
Friske figner i halve (ca. 400 g)
|
|
¾ dl
Rørsukker
|
|
2 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
¾ dl
Whisky, cognac eller rom
|
175 g
Granatæblekerner
|
---|
Sådan gør du
Vaniljeflødeskum
Flamberede figner
Servering
Når der ikke er sæson for friske figner, kan du bruge nektariner, ferskner, blommer eller ikke alt for modne jordbær. Den friskpressede appelsinsaft, kan du erstatte af appelsinjuice. Pynt med de friske bær og krydderurter, som har sæson.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7870 kJ / 1881 kcal
Næringsindhold pr. 100g
651 kJ / 156 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 2,2 % | 0,8 g |
Kulhydrat: | 35,7 % | 13,7 g |
Fedt: | 53 % | 9,3 g |
Alkohol: | 9,1 % | 1 g |
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet