Bagt laks med hytteost og rødbeder

Bagt laks med hytteost og rødbeder

45 min
Lækkert krydret laks med farverigt tilbehør. Hytteostsalsaen passer perfekt til.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-laks-med-hytteost-og-rodbeder/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

  • Vend rødbeder og kartofler sammen med smør på en plade med bagepapir og drys med salt.
  • Bag kartofler og rødbeder midt i ovnen i ca. 15 min.
  • Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad.
  • Kom krydderierne på laksen og bag den på en rist over grøntsagerne - de sidste 15 min. af bagetiden (ca. ½ time i alt).
  • Vend hytteost, salsa og salt sammen og server det sammen med den varme laks sammen og de bagte grøntsager.
Energiindhold for hele retten:

10873 kJ / 2599 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 40,7 % 11,3 g
Fedt: 34,4 % 4,4 g

Ingredienser

800 g Skrællede rødbeder i både
600 g Skrællede kartofler i både
25 g Smør - smeltet
1 tsk Groft salt
4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
½ tsk Herbes de Provence
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 spsk Tomatsalsa
¼ tsk Fint salt
Pynt
Frisk koriander
Tilbehør
150 g Groft brød