Bagt æblekage

Bagt æblekage

60+ min
Nem bagt æblekage med mørdejslåg og karameliserede syrlige æbler. Denne opskrift på bagt æblekage minder om en tarte tatin men med mindre sukker og med mørdej som låg. Æblekagen kan forberedes i god tid ved, at du kan lave mørdejen, rulle den ud og komme den på køl. Server bagt æblekage, når efteråret byder på sæsonens bedste syrlige æbler.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-ablekage/

Sådan gør du

Mørdej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Karameliserede æbler
  • Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblerne i tykke både.
  • Smelt sukkeret i en pande ved svag varme. Rør ikke i sukkeret, før det er smeltet og lysebrunt. Tilsæt smør og rør det sammen med sukkeret.
  • Vend æblestykkerne i karamellen til de er gyldne, og læg dem derefter i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter). Hæld karamellen over æblerne og lad dem køle lidt af.
  • Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter), og læg dejpladen over æblebådene. Skær overskydende dej fra og stik den evt. ud som ekstra pynt.
  • Bag tærten midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Drys den lune æblekage med flormelis og server med iskold creme fraiche eller flødeskum.

Lav mørdejen og rul den afkølede dej ud til et låg. Og opbevar den herefter på køl til kagen skal bages.

Energiindhold for hele retten:

16709 kJ / 3994 kcal

Næringsindhold pr. 100g

821 kJ / 196 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 3,4 % 1,6 g
Kulhydrat: 37,5 % 18,1 g
Fedt: 59,1 % 13,1 g

Ingredienser

Mørdej
150 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2 spsk Flormelis
1 Æggeblomme (ca. 1 spsk)
Karameliserede æbler
1 kg Syrlige æbler, fx elstar
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
75 g Smør
Pynt
Flormelis
Tilbehør
½ liter Creme fraiche eller ¼ liter piskefløde - pisket til flødeskum