Kyllingetærte med bacon

Kyllingetærte med bacon

60+ min
En sprød og lækker kyllingetærte med bacon med masser af dejlige grøntsager. Denne opskrift på kyllingetærte med bacon er, trods bacon, ret mager, så den egner sig fint til at blive serveret på en hverdag. Tærtebunden indeholder havregryn, der giver både fibre og smag - uden at det går ud over sprødheden. Udnyt de grøntsager du har og variér også gerne med krydderurter - så bliver kyllingetærte med bacon nok en af de retter, der ofte kommer på bordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingetarte-med-bacon/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tærtebund
  • Hak havregrynene fint i en foodprocessor eller blender - til det ligner groft mel. Tilsæt hvedemel og salt og kør et kort øjeblik. Tilsæt smør og hytteost og kør i ca. 5 sek.
  • Hæld dejen i en skål og saml den let med æg og vand.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) - tryk dejen halvt op ad kanten.
  • Forbag bunden midt i ovnen - læg et stykke bagepapir over efter ca. 10 min., så kanten ikke bliver for mørk senere.
Fyld
  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Del baconen i mindre stykker.
  • Hæld kogende vand over asparges og gulerødder og lad dem trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra, dup grøntsagerne tørre og drys dem og forårsløgene med salt.
  • Fordel kyllingekød, stegt bacon og grøntsager i den forbagte tærtebund.
  • Pisk ægggene sammen og bland dem med hytteost og salt. Fordel hytteostblandingen i den forbagte bund. Bank formen let mod køkkenbordet og bag tærten midt i ovnen.
  • Tag kyllingetærten ud af formen og server den med aspargessalat.

Er det ikke sæson for asparges, kan du erstatte dem med broccoli eller broccoliasparges.

Energiindhold for hele retten:

10394 kJ / 2484 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 23,1 % 5,1 g
Kulhydrat: 41,6 % 9,1 g
Fedt: 35,3 % 3,5 g
Mere inspiration

Prøv også denne skønne tærte med chili og rejer - og virkelig sprød bund.

Chilitærte
60+ min
Chilitærte
(106)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Tærtebund
100 g Havregryn (ca. 2½ dl)
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
½ tsk Groft salt
25 g Smør
75 g Hytteost
1 Sammenpisket æg
2 spsk Vand
Fyld
8 skiver Bacon i tynde skiver (ca. 125 g)
1 liter Kogende vand
200 g Rensede grønne asparges i mundrette stykker
3 Gulerødder i mundrette stykker - gerne med lidt top (ca. 200 g)
¾ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
1 tsk Groft salt
200 g Kogt eller stegt kyllingekød i mundrette stykker
2 Æg
175 g Hytteost
½ tsk Groft salt
Tilbehør
salat af 100 g Skyllede babyspinatblade
200 g Dampede grønne asparges og
¼ bundt Forårsløg i tynde ringe - drysset med lidt salt og peber