Har du en rest tzatziki tilovers kan den bruges som topping på din kartoffel- eller spegepølsemad.
Smagen af hvidløg tager til over tid, så hvis du laver tzatzikien i god tid, skal du måske holde lidt igen med hvidløget.
Er du løbet tør for græsk yoghurt, kan du bruge det syrnede produkt du har i køleskabet til at lave tzatziki af. Det giver naturligvis ikke samme autentiske oplevelse som med græsk yoghurt, men hvis du er omhyggelig med tilsmagningen, så kan du sagtens få et godt resultat med både skyr, creme fraiche og yoghurt.
3188 kJ / 762 kcal
251 kJ / 60 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 14,6 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 19,8 % | 2,9 g |
Fedt: | 65,6 % | 4,5 g |
½ liter
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
2
Knust fed hvidløg
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Agurker (ca. 750 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
Kalamataoliven - til pynt
|