Snobrød
 
    Der er få ting, der giver stemning som friskbagt snobrød, når du og vennerne sidder omkring bålet. Her er en skøn og klassisk opskrift på snobrød - den klistrer ikke - og den er nem at vikle på pinden - selv med børnehænder. Spis snobrødene som de er, eller stop en pølse i det nybagte brød. God fornøjelse med bålet - husk at tænde det i god tid, da snobrødet skal bages over gløder - ikke over ild.
Ingredienser
Dej
| 
                                            
                                                    25 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    ¼ liter
                                                Mælk eller syrnet produkt, fx tykmælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    25 g
                                                Gær
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 tsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¾ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    400 g
                                                Hvedemel (ca. 6¾ dl)
                                            
                                     | 
Serveres fx med
| 
                                            
                                                    
                                                Wienerpølser, ketchup og sennep - eller syltetøj og sukker
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Snobrødsdej
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Snobrødsdejen kan laves dagen i forvejen blot du reducerer mængden af gær til ca. 7 gram. i stedet for mælk kan du bruge alle slags syrnede mejeriprodukter - mælkesyrebakterierne gør noget godt for dejen. Husk at klargøre 6 lange pinde til snobrød.
Du kan også fylde de bagte snobrød med skinke, spegepølse, chorizo og/eller ost.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1008 kJ / 241 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g | 
| Protein: | 6,4 g | 
| Fedt: | 4,1 g | 
| Kulhydrat: | 44 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    