Små napoleonshatte

Små napoleonshatte

60+ min
Fryseegnet
En lille sød udgave af den populære napoleonshat. Størrelsen er perfekt på en kagebuffet, hvor der serveres andre kager - eller serveret som "lidt sødt til kaffen" efter middagen.
https://www.arla.dk/opskrifter/sma-napoleonshatte/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 200°.

Dej
  • Bland mel og sukker sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æggeblomme og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. 3 mm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejudstikker (ca. 5½ cm i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca. 40 kager.
Fyld
  • Tril ca. 40 små marcipankugler og læg en på hver kage. Saml med 3 fingre dejen op om marcipankuglen. Sæt napoleonshattene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af.
Pynt
  • Dyp "hattenes" hjørner i den smeltede chokolade.
Energiindhold for hele retten:

12394 kJ / 2962 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1999 kJ / 478 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5 % 5,9 g
Kulhydrat: 46,9 % 55,2 g
Fedt: 48,1 % 26 g

Ingredienser

Dej
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
100 g Koldt smør
1 Æggeblomme
1 tsk Vand
125 g Marcipan
Pynt
150 g Mørk chokolade - smeltet