Oksefrikadeller

Oksefrikadeller

1 time
Små, krydrede oksekødsfrikadeller er sagen, fx i en frikadellesandwich, i pitabrød eller til at tage med i madpakken.
https://www.arla.dk/opskrifter/oksefrikadeller/

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  • Kom oregano, peber, hvidløg og æg i. Rør mælken i og derefter melet.
  • Bræk osten i små brud og vend dem forsigtigt i farsen. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Form farsen til ca. 25 frikadeller (ca. 1 spsk pr. stk.). Steg halvdelen ved jævn varme i ca. 10 min.
  • Gentag med resten af smørret og farsen.
Energiindhold for hele retten:

5422 kJ / 1296 kcal

Næringsindhold pr. 100g

908 kJ / 217 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 29,1 % 15,5 g
Kulhydrat: 10,9 % 5,8 g
Fedt: 60 % 14,7 g
Mere inspiration

Lækker klassisk varm kartoffelsalat.

Varm kartoffelsalat
60+ min
Varm kartoffelsalat
(113)

Ingredienser

300 g Hakket oksekød (ca. 12% fedt)
½ tsk Groft salt
½ tsk Tørret oregano
Friskkværnet peber
1 lille knust fed hvidløg
2 Æg evt. pasteuriserede
2 spsk Mælk
5 spsk Hvedemel
100 g Salatost i tern
15 g Smør - til stegning
Pynt
Evt. hakket bredbladet persille