Shawarma

Shawarma

45 min
Smagen og duften i disse shawarma kan næsten bringe dig til mellemøsten. Vores version af hjemmelavet shawarma er nem og fyldt med smag. I denne opskrift har vi krydret lammekødet med garam masala, som bl.a. består af kardemomme, koriander, spidskommen og kanel. Shawarma er det arabiske navn for en ret, som på tyrkisk hedder döner kebab, med kød skåret fra et stort spid.
https://www.arla.dk/opskrifter/shawarma-med-lam/

Sådan gør du

Shawarma
  • Fjern eventuelt fedt fra kødet. Skær kødet i tynde strimler og læg det i en skål.
  • Vend kødet sammen med citronsaft, garam masala, hvidløg, salt og peber. Lad det trække i ca. ½ time.
Cremefraiche dressing
  • Rør cremefraiche, hvidløg, oregano og salt sammen i en skål.
Chiliolie
  • Rør olie, sambal oelek og hvidløg sammen i en lille skål.
Shawarma - fortsat
  • Lad en pande blive godt varm.
  • Svits ca. ⅓ af kødet i ca. 3 min. - rør af og til, men ikke så meget at panden bliver kølet ned. Tag kødet op og hold det varmt. Gentag med resten af kødet.
Sådan laver du rullekebab'en
  • Kram rødkålen godt, indtil den falder let sammen.
  • Smør fladbrødene med cremefraiche dressing og fordel rødkål, tomater, agurk, rødløg, persille, chiliolie og det nystegte kød på brødene.
  • Rul brødet tæt om fyldet.
  • Kom et stykke bage- eller smørrebrødspapir om den nederste halvdel af rullekebab'en og spis med det samme.
  • Server resten af dressingen og chiliolien ved siden af.

Du kan også bruge rester af fx en oksesteg på samme måde til shawarma kødet.

Energiindhold for hele retten:

11654 kJ / 2785 kcal

Næringsindhold pr. 100g

587 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 21,7 % 7,5 g
Kulhydrat: 52,6 % 18,1 g
Fedt: 25,7 % 4,1 g
Mere inspiration

Du kan servere shawarma i hjemmebagte pandebrød.

Pandebrød
1 time
Pandebrød
(34)

Ingredienser

Shawarma
400 g Rester af lammesteg uden ben, fx fra lammekølle, hals eller bov
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Garam masala
3 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt
½ tsk Friskkværnet peber
Cremefraiche dressing
2 dl Fraiche
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Tørret oregano
½ tsk Groft salt
Chiliolie
2 spsk Olivenolie
1 spsk Sambal oelek
1 Lille finthakket fed hvidløg
Grønt
150 g Rødkål
4 Modne tomater i små stykker (ca. 200 g)
½ Agurk i tern (ca. 200 g)
1 Lille rødløg i tynde skiver
1 bundt Grofthakket bredbladet persille
8 Lune fladbrød