Rugmelstrekanter med hytteost
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Rugmelstrekanter med hytteost

Brødene her er sunde indslag i madpakken eller mellemmåltidet. Med en blanding af hvedemel, rugmel og rugkerner indeholder de godt med fibre.

Antal portioner
  • 75 g knækkede rugkerner
  • 1 dl vand
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 125 g rugmel
  • 300 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min. Smelt smørret i de varme kerner og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Rør hytteost ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen med hånden til et rundt og fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Skær brødet næsten igennem, så der bliver otte trekanter. Lad brødet efterhæve i ca. ½ time. Pensl med æg og bag det midt i ovnen.

Bagetid

225° og bag i ca. 25 min.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 9290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 16 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: