Pastafad med kylling

1 time 5 min
Pastafad med kylling

Pastafad med kylling er en one pot pasta tilberedt i ovnen. Det er supernemt. Du skal bare komme det hele i et ovnfast fad, ind i ovnen og så er der aftensmad en lille times tid senere. Gremolata som drys på pastafadet giver ekstra smag. Pastafad med kylling kan nemt blive en af de retter som familien vender tilbage til, når der er tid til at maden går i ovnen, mens I kan lave noget helt andet.

Ingredienser

Pastafad med kylling

300 g Tørret fuldkornspasta, fx penne
4 dl Grøntsagsbouillon
1 dåse Hakkede tomater med chili
1 Squash i små tern
4 Hakkede løg (ca. 300 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Groft salt
4 dl Let mornaysauce
6 Rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
½ tsk Groft salt

Gremolata

1 dl Finthakket bredbladet persille
1 Stort hakket fed hvidløg
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Pastafad med kylling

  • Kom pastaen i et ovnfast fad (ca. 7 x 20 x 30 cm) og bland den med bouillon, tomater, squash, løg, citronsaft og salt.
  • Tryk pastaen ned i væden og hæld mornaysaucen henover.
  • Læg kyllingelårene øverst i pastafadet, drys med salt og bag retten midt i ovnen i ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Lad det færdige pastafad trække på køkkenbordet i ca. 10 min.

Gremolata

  • Bland persille, hvidløg og citronskal og server gremolataen som drys til pastafadet.

Du kan skifte pastaen ud med små skrubbede kartofler skåret i halve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10001 kJ / 2390 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 28,4 % 6,6 g
Kulhydrat: 45 % 10,4 g
Fedt: 26,6 % 2,8 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/pastafad-med-kylling/