Oksesatay med peanutdressing
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Oksesatay med peanutdressing

Satay kender vi fra Thailand og er små lækre spyd af marineret, grillet kød serveret med en sauce.

Opskriften gælder for 10 personer

Oksesatay

  • 40 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1200 g okseklumper
  • 1 12 dl japansk sojasauce
  • 1 12 spsk frisk, fintrevet ingefær
  • 1 12 spsk olie til stegning

Peanutsdressing

  • 14 liter Karolines Køkken® Fromage frais 0,3%
  • 1 dl finthakkede saltede peanuts
  • 1 spsk finthakket frisk rød chilipeber
  • 2 12 tsk finthakket citrongræs
  • 2 tsk fintrevet ingefær
  • 1 12 tsk brun farin
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 14 liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%

Grønsager

  • 2 12 agurker
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 10 små nye gulerødder

Pynt

  • saltede peanuts

Tilbehør

  • 600 g landbrød

Oksesatay

Læg spyddene i koldt vand. Afpuds kødet for evt. hinder. Skær kødet i ½ cm skiver. Skær hver skive i 1½ cm brede strimler - ca. 7 cm lange. Rør soja og ingefær sammen i en skål og vend kødet heri. Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.

Peanutdressing

Vend fromage frais sammen med peanuts, chilipeber, citrongræs, ingefær, farin og krydderier. Vend forsigtigt fraiche i, og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Grønsager

Skær agurkerne igennem på langs og fjern kernene. Skær agurkerne i lange tynde stave. Anret agurk, peberfrugt og gulerødder i glas og stil tildækket i køleskabet.

Oksesatay, fortsat

Fordel kødet på spyddene, 3-4 stykker kød pr. spyd. Steg spyddene ved kraftig varme i lidt olie i en pande/grillpande ca. 1 min. på hver side.

Ved serveringen

Hæld peanutdressingen i skåle og server til grønsagerne og de varme spyd.

Tip

Peberfrugt kan erstattes af lange, milde røde chilipebere.

Oksesatay kan steges dagen før og varmes i ovnen ca. 5 min. ved 200 grader. Peanutdressingen kan tilberedes nogle timer i forvejen.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 17660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 34 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: