Oksehøjreb og vintergrøntsager

Oksehøjreb og vintergrøntsager

60+ min
Sådan får du en perfekt oksehøjreb - skøn gæsteret, når I er mange. Her får du opskriften på perfekt stegt oksehøjreb - og dertil dejlige danske vintergrøntsager og en bagt kartoffelmos med smag fra hvidløg.
https://www.arla.dk/opskrifter/oksehojreb-og-vintergronsager/

Sådan gør du

  • Rids højrebets fedtkant og læg stegen på ovnens rist i bradepanden. Støt evt. stegen med sammenkrøllet alufolie, så den ligger lige.
  • Drys med salt og peber og brun stegen nederst i ovnen.
  • Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg oksehøjrebet færdigt - dryp kødet med stegesky 2-3 gange.
  • Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°.
  • Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time. Gem stegeskyen.
Sauce
  • Skum fedtet af stegeskyen og kog den ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl.
  • Tilsæt rødvinssauce og varm saucen igennem under omrøring.
  • Kom evt. sky fra kødet i og smag til.
Vintergrøntsager
  • Kom imens nødderne i en stor gryde og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag dem op.
  • Bring vand tilsat salt i kog i gryden.
  • Tilsæt selleri og rosenkål og kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte.
  • Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt rødløg, selleri, rosenkål og salt.
  • Svits grøntsagerne i ca. 3 min. og vend nødder og persille i. Smag til.
Bruning
  • Ca. 15 min. ved 250°.
Stegning
  • Ca. 1 time ved 175°.

Rosenkål og selleri kan koges ca. 4 timer før, de skal svitses.

Energiindhold for hele retten:

34144 kJ / 8161 kcal

Næringsindhold pr. 100g

385 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 41,4 % 9,4 g
Kulhydrat: 17,2 % 3,9 g
Fedt: 41,4 % 4,3 g
Mere inspiration

En majestætisk bøf, her med rødløg, hvidløg og timiankviste

Cote de boeuf
55 min
Cote de boeuf
(3)

Ingredienser

2¾ kg Oksehøjreb uden ben
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 dl Vand
Sauce
1 liter Rødvinssauce
Vintergrøntsager
100 g Grofthakkede hasselnøddekerner
1½ liter Vand vand
1½ tsk Groft salt
1 Knoldselleri i stave
600 g Rosenkål i halve
50 g Smør
2 Rødløg i både
½ tsk Groft salt
1 dl Hakket frisk kruspersille
Tilbehør
Bagt kartoffelmos med hvidløg - se opskrift herunder
Indkluderet i opskriften
Bagt kartoffelmos
1 time
Bagt kartoffelmos
(15)