Nem gazpacho med kartoffeltern
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Nem gazpacho med kartoffeltern

Forfriskende og læskende suppe på en dejlig varm sommerdag.

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 1 liter kold Karolines Køkken® toscansk Tomatsuppe 3%
  • 400 g kolde, kogte kartofler i små tern
  • 2 finthakkede rødløg
  • 1 grøn peberfrugt i små tern
  • 1 slank agurk i små tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 24 isterninger
  • 6 skiver grovbrød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.

Kom tomatsuppen i en stor skål sammen med kartoffeltern, løg, peberfrugt og agurk. Tilsæt salt og peber og stil gazpachoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Pak isterningerne ind i et viskestykke og knus dem med fx en kagerulle. Kom isen i suppen, rør godt rundt og smag til.

Rist brødet på en brødrister. Flæk hvidløgsfeddet og gnid brødet med det.

Kom gazpachoen i iskolde skåle og server den med cremefraiche og stegt bacon på toppen.

Tilberedningstid: 30 min

  • Energiindhold for hele retten: 8150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: