Hurtigt madbrød med hytteost og krydderurter
45 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Super nemt og hurtigt madbrød, der hverken skal æltes eller hæve særlig længe. Madbrødet kan du variere med forskellige krydderurter - fx ramsløg, når de er i sæson. Server madbrødet som tilbehør til aftensmad - det er fungerer perfekt som delebrød.
Ingredienser
50 g
Gær
|
|
---|---|
4 dl
Vand - lillefingervarmt
|
|
2 dl
Hakkede krydderurter, fx frisk timian, persille, dild, purløg eller ramsløg
|
|
100 g
Hytteost
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 8½ dl)
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også koldhæve dejen. Reducer mængden af gær til ca. ⅓ og lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.
Lun det inden serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
784 kJ / 187 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,7 g |
Protein: | 5,5 g |
Fedt: | 3,5 g |
Kulhydrat: | 33 g |
