Kuvertbrød
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Kuvertbrød

Klassiske kuvertbrød bagt af en gærdej der indeholder smør. Smøret tilfører både smag og herlig fugtighed.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 3 dl mælk
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 1%
  • 25 g gær
  • 1 12 tsk sukker
  • 1 12 tsk groft salt
  • 500 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • hvedemel eller groft salt

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 48 stykker. Tril dem til minibrød - så de ligner citroner med spidse ender. Læg kuvertbrødene på plader med bagepapir og lad brødene efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg og drys med mel eller salt. Bag kuvertbrødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 9 min. ved 250°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 10530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 21 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: