Maskeret blomkål

Maskeret blomkål

30 min
Maskeret blomkål er en lækker sommerlig ret, der typisk blev serveret som gæsteret i 1970’erne og 80’erne, hvor rejer stadig var forbeholdt særlige lejligheder. Maskeret blomkål serveres her med en kold cremefraiche sauce, med karse, syltet rød peberfrugt og krydderier. Maskeret blomkål er særdeles velegnet på et buffebord, men er også smuk at servere som en forret eller til en frokost på terrassen.
https://www.arla.dk/opskrifter/maskeret-blomkal/

Sådan gør du

Blomkål
  • Rens og skyl blomkålshovedet godt.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, kom blomkålshovedet i og kog det ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til det er knap mørt.
  • Tilsæt de grønne asparges og lad dem koge med de sidste 2 min.
  • Lad blomkålshovedet og aspargesene køle af i en sigte.
Cremefraichesauce
  • Rør kvark og cremefraiche sammen med karse, peberfrugt og krydderier.
  • Smag til.
Sådan anretter du maskeret blomkål
  • Læg det afdryppede blomkålshoved på et fad.
  • Hæld lidt sauce over blomkålen og server resten til.
  • Læg salatblade, ærter og rejer omkring blomkålshovedet, pynt med dild og server flutes til.

Det maskerede blomkål kan også serveres lunt - læg da cremefraichesaucen på lige før serveringen, den kan godt finde på at løbe lidt....

Energiindhold for hele retten:

4825 kJ / 1153 kcal

Næringsindhold pr. 100g

186 kJ / 44 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 25 % 2,7 g
Kulhydrat: 40,6 % 4,4 g
Fedt: 34,4 % 1,7 g

Ingredienser

Blomkål
1 Fast stort blomkål (ca. 500 g)
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
250 g Grønne asparges i skrå stykker
Cremefraichesauce
2½ dl Creme fraiche eller cremefraiche 38%
2 spsk Klippet karse
5 spsk Hakket, syltede røde peberfrugter
½ tsk Karry
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk Sukker (kan udelades)
Blade af 1 hovedsalat (ca. 150 g)
200 g Pillede, kogte rejer
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
150 g Flutes