Karamelrand med flødeis og karamelflødeskum

1 time 45 min
Arbejdstid: 30 min
Karamelrand med flødeis og karamelflødeskum

Der er dømt tredobbelt nydelse, når karamelranden serveres med den ovenud lækre karamelflødeskum og en god vaniljeflødeis.

Ingredienser

Karamel

200 g Sukker (ca. 2½ dl)
2 dl Vand

Karamelrand

5 Æg
1 spsk Sukker
½ liter Mælk
¼ liter Piskefløde
1 liter Vaniljeflødeis

Sådan gør du

Karamel

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til en gylden karamel.
  • Beklæd en randform med ca. halvdelen af karamellen.
  • Kog resten af karamellen af med vandet, under omrøring, til en tynd sirup.
  • Lad siruppen køle af og gem den til karamelflødeskummet.

Karamelrand

  • Pisk æggene let sammen med sukker og mælk, si blandingen og hæld den i randformen.
  • Stil formen i en bradepande med vand og bag karamelranden i vandbad midt i ovnen ca. 1 time og 15 min. ved 125° - traditionel ovn. Lad den køle af.

Karamelflødeskum

  • Pisk fløden til et let flødeskum og smag det til med karamelsirup.

Servering

  • Vend karamelranden ud på et fad og server den straks sammen med karamelflødeskum, is og eventuelt overskydende karamelsirup.

I stedet for en stor karamelrand kan du lave 8 små anretninger – så hver gæst får sin egen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13515 kJ / 3230 kcal

Næringsindhold pr. 100g

703 kJ / 168 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 8,9 % 3,7 g
Kulhydrat: 46,4 % 19,2 g
Fedt: 44,7 % 8,5 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/karamelrand-med-flodeis/