Jordbærcheesecake
4 timer 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Skøn cheesecake med friske jordbær. Er det uden for jordbærsæsonen kan de erstattes med eksotisk frugt, fx mango og ananas, evt. blandet med blåbær, der fås hele året.
Ingredienser
Kiksebund
|
100 g
Smør - smeltet
|
|
|---|---|
|
200 g
Fintknuste søde havrekiks
|
Jordbærfromage
|
3 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
400 g
Friske jordbær i små tern
|
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
|
200 g
Flødeost
|
|
|
3 dl
Piskefløde
|
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
100 g
Friske jordbær i kvarte
|
|---|
Sådan gør du
Kiksebund
Jordbærfromage
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kagen kan laves dagen før, brug da kun 2 blade husblas til fromagen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1103 kJ / 264 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 2,3 g |
| Fedt: | 19,7 g |
| Kulhydrat: | 19,7 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.