Islagkage med nøddebund
12 timer
•
Arbejdstid: 50 min
•
&format=webp)
En uimodståelig lækker islagkage med hasselnøddebund og en chokoladeis med smæk på chokoladesmagen. Isen er lavet med god kvalitetschokolade 55%, frisk piskefløde og kaffelikør (kahlua). Det er en islagkage, som henvender sig til det voksne publikum på grund af dem gavmilde mængde af likør i islagkagen. Servér islagkagen som et festligt punktum.
Ingredienser
Nøddebund
3
Æggehvider (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
100 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
Chokoladeis
200 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
½ liter
Piskefløde
|
|
3
Æggeblommer (ca. ½ dl)
|
|
1 dl
Kaffelikør, fx kahlua, fx kahlua
|
|
3 spsk
Flormelis
|
Chokoladespåner
50 g
Mørk chokolade
|
---|
Pynt
Guldstøv
|
---|
Sådan gør du
Nøddebund
Chokoladeis
Samling
Chokoladespåner
Servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1587 kJ / 379 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,8 g |
Protein: | 4,4 g |
Fedt: | 24,9 g |
Kulhydrat: | 32,1 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
