Gylden suppe med råmarineret laks
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Gylden suppe med råmarineret laks

Den lækre, råmarinerede laks passer skønt til suppens cremede smag.

Antal portioner

Grøn fløde

  • 1 12 dl blade af bredbladet persille
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 25 g smør
  • 500 g søde kartofler i grove stykker
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 34 liter grønsagsbouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk groft salt

Råmarineret laks

  • 1 uskrællet æble, fx granny smith
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 400 g fersk laksefileter i små tern
  • 34 dl strimlet bredbladet persille
  • 12 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g flutes

Grøn fløde

Blend persille og fløde til det bliver lysegrønt. Stil fløden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Pres persillefløden gennem en sigte – kasser bladene. Rør evt. lidt vand i.

Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at det bruner. Svits de søde kartofler og løg i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Blend suppen jævn og kom fløde, limesaft og salt i. Varm suppen igennem og smag til.

Råmarineret laks

Del æblet i kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær æblet i små tern og vend dem efterhånden i limesaft. Vend laksetern, æbletern, persille, limeskal, salt og peber sammen, lige før serveringen.

Lav 6 toppe af den råmarinerede laks – fx med et decilitermål. Vend toppene ud i dybe tallerkener, hæld suppen ved og pynt med grøn fløde – inde ved bordet.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 13140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 47 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: