Fiskefrikadeller med lun fennikelsalat
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fiskefrikadeller med lun fennikelsalat

Frikadeller med danskvand. Tomater og mild rød chilipeber i salaten - det må prøves

Antal portioner

Fiskefrikadeller - ca. 18 stk.

  • 400 g frisk torskefileter eller filet af fladfisk - uden skind og ben
  • 1 zittauerløg
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 dl danskvand
  • 12 dl Arla Kærgården® Steg & Bag

Lun fennikelsalat

  • 2 tsk Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 1 fennikel i tynde skiver
  • 4 tomater i både
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 1 fintstrimlet mild rød chilipeber
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fennikler

Tilbehør

  • 1 kg små kogte og pillede kartoffel

Fiskefrikadeller

Fjern eventuelle ben fra fiskekødet og hak fisk og løg i en foodprocessor. Kom det i en skål. Rør fisken sammen med æg, mel, fedtstof, salt, peber og danskvand. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Lad fedtstoffet gyldne i en pande. Læg skefulde af fiskefarsen i panden og steg fiskefrikadellerne ved kraftig varme, 5-6 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Lun fennikelsalat

Tør panden af og lad fedtstoffet gyldne ved kraftig varme, men uden at brune. Svits fennikelskiverne i ca. 2 min. Tilsæt tomat, bouillon, chili, sukker, salt og peber. Bring blandingen i kog og kog den ca. 1 min. Tag panden af varmen og smag til.

Ved serveringen

Server fiskefrikadellerne med lun fennikelsalat og kogte kartofler.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 7960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: