Couscoussalat med avocado
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Couscoussalat med avocado

Lav med fordel denne salat aftenen i forvejen, så er det nemt at pakke madpakken dagen efter.

Antal portioner

Krydret couscous

  • 250 g forkogte couscousgryn
  • 14 liter kogende vand
  • 1 tsk groft salt
  • 3 dl kogende vand
  • 30 soltørrede tomater
  • 1 12 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 finthakkede salatløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Couscoussalat

  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
  • 4 modne avocadoer

Krydret couscous

Kom couscousgrynene i en stor skål. Hæld kogende vand tilsat salt over og lad det trække i ca. 5 min. Rør i grynene med en gaffel. Lad grynene køle af.

Hæld kogende vand over tomaterne og lad dem trække i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad tomaterne dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hak tomaterne med en kniv. Vend tomater, citronskal, citronsaft, løg, hvidløg, salt og peber i de kogte couscousgryn.

Couscoussalat

Hæld osten til afdrypning i en sigte. Del avocadoerne på langs og fjern stenene. Fjern skrællen, skær avocadokødet i små tern og vend dem forsigtigt i den krydrede couscous sammen med ostetern.

Couscoussalat med avocado smager dejligt med stegt lam og brød.

Til madpakken

Før couscoussalaten laves færdig - tag 1 portion krydret couscous, avocado og ost fra. Stil ingredienserne tildækket i køleskabet til næste dag.

Tilberedningstid: 30 min

  • Energiindhold for hele retten: 10670 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: