Cordon bleu
Cordon Bleu er en klassiker fra det franske køkken og består af skiver af kalvefilet, der er pakket rundt om skinke og ost. Her har vi nytænkt Cordon Bleu, der stadig består af kalvefilet med i en lidt anden variation - og med helt anderledes tilbehør i form af syrlige lakridsbagte rodfrugter. Cordon Bleu er en ret, der er velegnet at servere til en hyggelig aften, hvor et par gæster skal forkæles med en lidt anderledes og meget velsmagende kalvefilet.
Ingredienser
Lakridsbagte rodfrugter
3
Bagekartofler i både (ca. 500 g)
|
|
---|---|
4
Gulerødder i mindre stykker
|
|
2
Rødbeder i både
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Knust rålakrids
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Groft hakket bredbladet persille
|
Cordon bleu
4 skiver
Kalvefilet (ca. 400 g)
|
|
---|---|
50 g
Revet tex mex ost
|
|
8 skiver
Serrano skinke
|
|
50 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
2
Æg
|
|
1½ dl
Rasp
|
|
40 g
Smør
|
Spidskålsalat
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
---|---|
2
Groftrevne gulerødder
|
|
1
Æble i fine tern, fx ingrid marie
|
Tilbehør
¼ liter
Creme fraiche
|
---|
Sådan gør du
Lakridsbagte rodfrugter
Cordon bleu
Spidskålsalat
Texmex osten giver en dejlig stærk smag i cordon bleu'en - men vil du hellere have en mere mild oplevelse, kan du skifte den ud med en almindelig revet ost - eller en skive ost. I stedet for spidskål kan du bruge hvidkål.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12216 kJ / 2920 kcal
Næringsindhold pr. 100g
457 kJ / 109 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 24,1 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 35 % | 9,4 g |
Fedt: | 40,9 % | 5 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.