Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

30 min
Prøv burger på en ny måde. Her med krydret bøf, hytteost og spidskålsalat. Enkelt, let at gå til, hurtig aftensmad, knasende og velsmagende.
https://www.arla.dk/opskrifter/burger-med-spidskalssalat-og-krydret-hytteost/

Sådan gør du

Burgerbøffer
  • Kom spidskommen og korianderfrø i en varm tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3 min. - til de dufter. Kom krydderierne i en morter og stød dem.
  • Vend hytteost og pesto sammen.
  • Kom de stødte krydderier i en skål sammen med oksekød, 100 g af den krydrede hytteost, salt og peber. Rør farsen godt sammen.
  • Del farsen i 4 og form til bøffer. Grill bøfferne på en grillpande - ca. 5 min. på hver side.
Spidskålssalat
  • Vend imens spidskål, peberfrugt, rødløg, mynte, chilisauce og citronsaft godt sammen.
  • Rist burgerbollerne og flæk dem. Fordel spidskålssalat, bøf og resten af hytteosten i hver af burgerbollerne.
Energiindhold for hele retten:

9088 kJ / 2172 kcal

Næringsindhold pr. 100g

499 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 33,8 % 9,9 g
Kulhydrat: 45,8 % 13,4 g
Fedt: 20,4 % 2,8 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Burgerbøffer
½ tsk Hel spidskommen
½ tsk Korianderfrø
250 g Hytteost
2½ spsk Peberfrugtpesto
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Spidskålssalat
275 g Fintstrimlet spidskål
2 Røde peberfrugter i små tern (ca. 250 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 spsk Finthakkede mynteblade
½ dl Sød chilisauce
2 tsk Friskpresset citronsaft
4 Store fuldkornsboller (ca. 350 g)