Baba ganoush - auberginedip
2 timer
•
Arbejdstid: 15 min
•
&format=webp)
Baba ganoush er en lækker og cremet auberginedip. Denne opskrift er nem og hurtig at lave - og den smager fantastisk godt. Baba ganoush har sin oprindelse i mellemøsten og bruges som hummus, som dip til sprøde grøntsager, som fyld i wraps og sandwich - og er selvfølgelig oplagt på et tapasbord.
Ingredienser
2
Auberginer
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
3 spsk
Tahin
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
2
Lune fladbrød, skåret i trekanter
|
---|
Pynt
Tørrede chiliflager
|
|
---|---|
Bredbladet persille
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Ønsker du en baba ganoush, der smager lidt mere af hummus, så tilsæt lidt spidskommen og evt. stød koriander.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4212 kJ / 1007 kcal
Næringsindhold pr. 100g
489 kJ / 117 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 11,4 % | 3,3 g |
Fedt: | 49,2 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 39,4 % | 11,3 g |
