Sådan opbevarer du dine rester

Mindre madspild kræver en vis planlægning og kreativitet for ugens måltider. Det er ingen skam at gemme tilberedt mad, tværtimod. Har du lavet for mange ris, for meget kød eller andet til middagsmåltidet, kan du sagtens gemme resterne og bruge dem dagen efter.

Temperaturen på maden er en vigtig faktor i forhold til at sikre madens vedvarende kvalitet og holdbarhed. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen en køleskabstemperatur på 3-5 °C.

For at sikre en god kvalitet og holdbarhed af dine madrester, kan du:

For at undgå at smide dine rester ud, kan du:

Der findes et hav af gode måder, du kan opbevare dine rester på. Tænk over måder der passer godt ind i din husholdning. Med bare lidt viden omkring den rette hygiejne og opbevaring kan både dine rester og andre fødevarer holde sig længere samtidig med, at de bevarer smag og kvalitet. Det giver dig mulighed for at genanvende god og velsmagende mad i nye retter, eller fryse det ned til senere brug. Ved at undgå daglig madspild sparer du både penge og passer bedre på miljøet. Under Karolines® Køkkenleksikon kan du læse mere om køkkenhygiejne og opbevaring af mad. Du kan bl.a. finde et skema over, hvor længe forskellige fødevarer kan holde sig i fryseren.