Andelår med ovnbagte grøntsager

Andelår med ovnbagte grøntsager

60+ min
Skøn opskrift på andelår - her i selskab med kartofler og grøntsager - alt sammen bagt i ovnen. Server med et frisk drys af valnødder, salt ost og persille.
https://www.arla.dk/opskrifter/andelar-med-ovnbagte-grontsager/

Sådan gør du

  • Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og drys dem med salt. Stil en bradepande ved siden af kartoflerne.
  • Fjern eventuelle fjer fra andelårene. Læg lårene på ovnens rist - over bradepanden og drys med salt og peber.
  • Steg kartofler og andelår midt i ovnen ved 225° - traditionel ovn.
  • Læg efter ca. ½ time hvidkål og og porrer i bradepanden.
  • Vend meget forsigtigt grøntsagerne sammen med det afsmeltede andefedt og drys med salt og peber.
  • Steg grøntsager, kartofler og andelår færdige endnu ½ time.
  • Mos osten med en gaffel.
  • Løft forsigtigt kål og porrer over i et fad.
  • Drys ost, valnødder og persille over grøntsagerne.
  • Hæld skyen i en lille skål og server den sammen med de ovnbagte grøntsager, andelår og kartofler.

Du kan sætte mere smag på grøntsagerne i form af hvidløg og chili - eller fx herbes de provence. Drysset kan erstattes af en klassisk gremolata bestående af persille, citronskal og hvidløg. Valnødder kan udskiftes med andre nødder.

Energiindhold for hele retten:

27314 kJ / 6528 kcal

Næringsindhold pr. 100g

861 kJ / 206 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,6 % 6,4 g
Kulhydrat: 12,6 % 6,4 g
Fedt: 74,8 % 17,4 g
Mere inspiration

Er du glad for andelår, kan du forberede en stor portion, så er du klar til mange hurtige måltider.

Ingredienser

1 kg Skrællede kartofler i kvarte (ca. kg)
1 tsk Groft salt
4 Andelår (ca. 1200 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ Hvidkål i både (ca. 500 g)
2 Porrer i 1 cm ringe (ca. 200 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern - afdryppet
50 g Grofthakkede valnøddekerner
3 spsk Hakket kruspersille