Æbletærte

1 time
Æbletærte

Æbletærte går du aldrig fejl af. Her er en nem og lækker opskrift på æbletærte, som både kan bruges som dessert eller til eftermiddagskaffen. Mens du forbager bunden til tærten, gør du fyld og æbler klar - og mens den bager færdig, kan du rydde op eller gøre kaffen klar. Æbletærten er både saftig, velsmagende og nem at gå til. Prøv denne opskrift, og imponer dine gæster med en lækker og indbydende tærte.

Ingredienser

Dej til æbletærte

150 g Smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 Æg
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2 tsk Bagepulver

Fyld

2 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 dl Creme fraiche
3 Faste æbler i tynde både

Pynt

Flormelis

Sådan gør du

Bund til æbletærte

  • Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt ægget. Bland mel og bagepulver og rør det i "æggesnapsen".
  • Kom dejen i en smurt springform eller tærteform med løs bund (ca. 24 cm i diameter). Forbag bunden nederst i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Fyld

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt og vend forsigtigt cremefraiche heri.
  • Hæld blandingen på den forbagte bund og fordel æblebådene herpå - fx taglagt i cirkelform.
  • Bag æbletærten færdig nederst i ovnen i 30-35 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad kagen afkøle og pynt med flormelis ved serveringen.

I stedet for æbler kan du bruge pærer. Pærer fra dåse fungerer også - lad dem dryppe godt af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13587 kJ / 3247 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1066 kJ / 255 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 48,4 % 30,3 g
Fedt: 46,5 % 13,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/abletarte/