Æbletærte
1 time
•
Æbletærte går du aldrig fejl af. Her er en nem og lækker opskrift på æbletærte, som både kan bruges som dessert eller til eftermiddagskaffen. Mens du forbager bunden til tærten, gør du fyld og æbler klar - og mens den bager færdig, kan du rydde op eller gøre kaffen klar. Æbletærten er både saftig, velsmagende og nem at gå til. Prøv denne opskrift, og imponer dine gæster med en lækker og indbydende tærte.
Ingredienser
Dej til æbletærte
150 g
Smør
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
1
Æg
|
|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
Fyld
2
Æg
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
3
Faste æbler i tynde både
|
Pynt
Flormelis
|
---|
Sådan gør du
Bund til æbletærte
Fyld
I stedet for æbler kan du bruge pærer. Pærer fra dåse fungerer også - lad dem dryppe godt af.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13587 kJ / 3247 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1066 kJ / 255 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 5,1 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 48,4 % | 30,3 g |
Fedt: | 46,5 % | 13,4 g |