Råmarineret laks med beder og rygeost

Råmarineret laks med beder og rygeost

60+ min
Gourmet forret - en god blanding af sushi og råsyltet laks et alternativ til den traditionelle røgede laks.
https://www.arla.dk/opskrifter/ramarineret-laks-med-beder-og-rygeost/

Sådan gør du

Marinade - dagen før
  • Bring alle ingredienserne, bortset fra laks, i kog.
  • Lad marinaden køle helt af.
  • Skær laksen i 2 cm brede strimler og kom dem sammen med marinaden i en plasticpose egnet til madvarer.
  • Lad laksen marinere natten over i køleskabet.
Rygeostcreme med appelsin
  • Vend rygeost, cremefraiche og appelsinskal sammen. Tilsæt salt og peber og smag til.
Sukkersyltede tyttebær
  • Bring vand og sukker i kog og lad sukkeret smelte. Tilsæt tyttebærrene og stil dem tildækket i køleskabet.
Anretning
  • Udstik bederne med en kolonneform (ca. 3½ cm i diameter). Skær de udstukne gule beder i 24 tynde skiver (ca. 2 mm). Udstik yderligere en yderring. Skær de marinerede laksestykker i 24 tern (ca. 2 x 2 cm). Anret laks, tyttebær og rygeostcreme på bederne. Pynt med karse.
Tips
  • I stedet for beder kan du bruge agurk - det giver en mildere smag. Har du ikke en kolonneudstikkerform - så skræl bederne så de får en diameter på ca. 3½ cm. Beregn 3 stk. pr. person til tapas eller buffet. Til forret er her til 6 personer.
Energiindhold for hele retten:

14691 kJ / 3511 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1001 kJ / 239 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 9,5 % 5,6 g
Kulhydrat: 21,6 % 12,7 g
Fedt: 68,9 % 18,7 g

Ingredienser

Marinade - dagen før
½ dl Sojasauce
½ dl Friskpresset appelsinsaft
1½ spsk Friskpresset citronsaft
2 dl Hasselnøddeolie
90 g Brun farin (ca. 1½ dl)
1 stilk Citrongræs i tynde skiver
2 Stjerneanis
1 spsk Korianderfrø
1 spsk Groftrevet citronskal (usprøjtet)
300 g Laksefilet uden skind
Rygeostcreme med appelsin
100 g Rygeost
1 dl Creme fraiche 38%
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
Sukkersyltede tyttebær
½ dl Vand
3 spsk Sukker
50 g Tyttebær
2 Gule beder (ca. 400 g)
Pynt
Karse