3 slags laks
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

3 slags laks

Laks smager dejligt på mange måder og former. Prøv denne tallerken med både røget, bagt og råmarineret laks.

Antal portioner

Råmarineret laks

  • 12 tsk korianderfrø
  • 1 stykke optøet, frossen laksefilet uden skind
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 12 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Laksepakker

  • 1 plade optøet, frossen filodej
  • 1 stykke laksefilet uden skind
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 blade af bredbladet persille
  • 2 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag

Røget laks med krydret agurk

  • 12 agurker i små tern
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 skiver røget laks
  • 1 liter blandede babysalatblade
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 limefrugt i både

Tilbehør

  • 150 g ristet flutes

Råmarineret laks

Knus korianderfrøene - evt. i en morter. Skær laksen i små tern og kom dem og de øvrige ingredienser i en plastikpose egnet til madvarer. Luk posen og vend godt rundt. Lad laksen marinere i køleskabet i mindst ½ time - og højst i 4 timer.

Laksepakker

Fold filodejspladen ud og dæk den med et vådt klæde, så dejen ikke tørrer. Skær både laksefileten og filodejspladen i 6 lige store stykker. Fordel, i nævnte rækkefølge, limeskal, salt, peber, persilleblade og laks på de 6 stykker filodej. Luk dejen omkring fisken, til små pakker. (Pakkerne kan stå tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.)

Lad fedtstof blive gyldent i en pande. Steg laksepakkerne ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ca. 2 min. ved jævn varme - vend dem et par gange.

Røget laks med krydret agurk

Vend agurketernene med salt og peber og fold de røgede lakseskiver omkring agurken. Fordel dem, efterhånden som de bliver foldet, på 6 tallerkener.

Anret en lille portion salat og en skefuld fraiche på hver tallerken. Fordel den råmarinerede laks i små bunker på og de lune laksepakker. Server straks sammen med flutes og resten af cremefraichen.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 8687 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 46 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: