Torskeret med creme fraichesauce

30 min
Arbejdstid: 30 min
Torskeret med creme fraichesauce

Samspillet mellem æg, rejer og stenbiderrogn samt den kogte torsk dækket af smagfuld cremefraichesauce, giver denne ret en himmelsk smag. Torskeret med cremefraichesauce er en sikker vinder.

Ingredienser

Creme fraichesauce

3½ dl Creme fraiche
2 spsk Ravigottesauce eller mild sød sennep
1 tsk Bearnaiseessens
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Piskefløde
1 kg Kold, kogt torsk uden skind og ben
100 g Pillede, kogte rejer
75 g Renset og saltet stenbiderrogn eller kaviar
3 Hårdkogte æg
1 Lille bakke klippet frisk karse

Tilbehør

300 g Flutes

Sådan gør du

Creme fraichesauce

  • Vend forsigtigt cremefraichen med ravigottesauce, bearnaiseessens, sukker, salt og peber.
  • Pisk fløden til et let flødeskum og vend det i saucen lige inden serveringen. Smag creme fraichesaucen til.

Sådan anretter du torskeretten

  • Anret torsken i et fad sammen med rejer, stenbiderrogn eller kaviar, æg og karse.
  • Kom creme fraichesaucen over torskeretten og server med flutes.

Kogelage til torsk: 1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog dem 2-3 min. i lagen. Tag gryden af varmen og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg. Er creme fraichesaucen for tyk, kan du tilsætte lidt mælk. Saucen kan også tilberedes med en blanding af cremefraiche 18% og 38%.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12171 kJ / 2909 kcal

Næringsindhold pr. 100g

575 kJ / 137 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 37,7 % 12,8 g
Kulhydrat: 25,8 % 8,7 g
Fedt: 36,5 % 5,7 g
Relateret video Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se med her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

https://www.arla.dk/opskrifter/torskeret-med-cremefraichesauce/