Torskeret med creme fraichesauce
30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Samspillet mellem æg, rejer og stenbiderrogn samt den kogte torsk dækket af smagfuld cremefraichesauce, giver denne ret en himmelsk smag. Torskeret med cremefraichesauce er en sikker vinder.
Ingredienser
Creme fraichesauce
3½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Ravigottesauce eller mild sød sennep
|
|
1 tsk
Bearnaiseessens
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Piskefløde
|
1 kg
Kold, kogt torsk uden skind og ben
|
|
---|---|
100 g
Pillede, kogte rejer
|
|
75 g
Renset og saltet stenbiderrogn eller kaviar
|
|
3
Hårdkogte æg
|
|
1
Lille bakke klippet frisk karse
|
Tilbehør
300 g
Flutes
|
---|
Sådan gør du
Creme fraichesauce
Sådan anretter du torskeretten
Kogelage til torsk: 1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog dem 2-3 min. i lagen. Tag gryden af varmen og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg. Er creme fraichesaucen for tyk, kan du tilsætte lidt mælk. Saucen kan også tilberedes med en blanding af cremefraiche 18% og 38%.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12171 kJ / 2909 kcal
Næringsindhold pr. 100g
575 kJ / 137 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 37,7 % | 12,8 g |
Kulhydrat: | 25,8 % | 8,7 g |
Fedt: | 36,5 % | 5,7 g |
Relateret video
Sådan koger du æg
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se med her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.