Torskeret med creme fraichesauce

Torskeret med creme fraichesauce

30 min
Arbejdstid: 30 min
Samspillet mellem æg, rejer og stenbiderrogn samt den kogte torsk dækket af smagfuld cremefraichesauce, giver denne ret en himmelsk smag. Torskeret med cremefraichesauce er en sikker vinder.
https://www.arla.dk/opskrifter/torskeret-med-cremefraichesauce/

Sådan gør du

Creme fraichesauce
  • Vend forsigtigt cremefraichen med ravigottesauce, bearnaiseessens, sukker, salt og peber.
  • Pisk fløden til et let flødeskum og vend det i saucen lige inden serveringen. Smag creme fraichesaucen til.
Sådan anretter du torskeretten
  • Anret torsken i et fad sammen med rejer, stenbiderrogn eller kaviar, æg og karse.
  • Kom creme fraichesaucen over torskeretten og server med flutes.

Kogelage til torsk: 1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog dem 2-3 min. i lagen. Tag gryden af varmen og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg. Er creme fraichesaucen for tyk, kan du tilsætte lidt mælk. Saucen kan også tilberedes med en blanding af cremefraiche 18% og 38%.

Energiindhold for hele retten:

12171 kJ / 2909 kcal

Næringsindhold pr. 100g

575 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 37,7 % 12,8 g
Kulhydrat: 25,8 % 8,7 g
Fedt: 36,5 % 5,7 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se med her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Creme fraichesauce
3½ dl Creme fraiche
2 spsk Ravigottesauce eller mild sød sennep
1 tsk Bearnaiseessens
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Piskefløde
1 kg Kold, kogt torsk uden skind og ben
100 g Pillede, kogte rejer
75 g Renset og saltet stenbiderrogn eller kaviar
3 Hårdkogte æg
1 Lille bakke klippet frisk karse
Tilbehør
300 g Flutes